Candidatul PSD Gorj, Ion Mischie, a castigat alegerile partiale organizate duminica pentru functia de primar al comunei Telesti, el obtinand 62% din totalul voturilor exprimate, potrivit numaratorii paralele a social-democratilor, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al PSD Gorj, Anca Bordusanu, a declarat duminica seara, pentru Agerpres, ca Ion Mischie a obtinut 975 de voturi, fiind urmat de candidatul ALDE, Cristian Mischie, cu 354 de voturi, Constantin Croicu (PNL), cu 150 de voturi, si Gheorghe Mogosanu (PMP), cu 50 de voturi.

"Este un rezultat bun, asteptam rezultatul oficial pe procesele verbale. S-a votat pentru continuitate si dezvoltarea comunei. Le multumim cetatenilor pentru votul de incredere si felicitam echipa locala de campanie si echipa judeteana de campanie, care au dat dovada de unitate", a precizat Anca Bordusanu.

Prezenta la vot in comuna Telesti, in cele patru sectii amenajate, a fost de 67,66%.

Fostul primar al comunei Telesti, Romulus Baldea, a demisionat din functie in iunie 2017, el fiind gasit incompatibil de ANI, iar in urma procesului, Inalta Curtea de Casatie si Justitie a emis o decizie definitiva cu privire la faptul ca acesta nu mai poate ocupa functia de primar.