Cetatenii cu drept de vot sunt asteptati sa isi exprime optiunea la alegerile locale partiale care se vor desfasura duminica in localitati din 13 judete. Campania electorala pentru alegerile locale partiale s-a incheiat sambata, la ora 7:00.

Alegerile partiale sunt organizate in municipiul Deva - judetul Hunedoara, precum si in comunele Bocsig - judetul Arad, Nicseni - judetul Botosani, Calarasi - judetul Cluj, Pantelimon si Baraganu - judetul Constanta, Telesti - judetul Gorj, Bals - judetul Iasi, Birghis - judetul Sibiu, Dragoiesti - judetul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - judetul Teleorman, Checea - judetul Timis, Osesti - judetul Vaslui, Vladesti - judetul Valcea. Totodata, au loc alegeri partiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judetul Constanta, scrie Agerpres.

Potrivit datelor Biroului Electoral de Circumscriptie Deva, noua candidati, dintre care trei sunt independenti, s-au inscris in cursa electorala pentru functia de primar al municipiului Deva.

Din partea partidelor politice vor candida: Ioan Ovidiu Popa (ALDE), Petru Marginean (PSD), Florin Nicolae Oancea (PNL), Ioan Vasile Iovan (PMP), Francisco Lucian Davidoni (USR) si Ioan Branduse (PSR), in ordinea validarii candidaturilor.

Vor candida ca independenti: Velu Adrian Caluser, Marius Vasile Blendea si Eduard Cristoi.

Postul de primar al municipiului Deva a ramas vacant dupa ce fostul edil-sef Mircia Muntean (PSRO) a fost condamnat definitiv la sase ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, in data de 24 aprilie.

Guvernul a stabilit organizarea pe data de 5 noiembrie a scrutinului local partial pentru alegerea primarului in 16 localitati in care aceasta functie a ramas vacanta, precum si pentru alegerea consiliului local intr-o comuna.

Fondurile necesare in vederea organizarii alegerilor locale partiale s-au ridicat la 4,368 milioane de lei si au fost alocate din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pentru acest an.

Executivul a stabilit, prin hotarare, calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale: campania electorala a inceput cu 15 zile inainte de data alegerilor, pe 22 octombrie, si s-a incheiat pe 4 noiembrie, ora 7:00.