Presedintele Comisiei SRI Claudiu Manda a declarat miercuri ca membrii comisiei considera ca este necesara audierea lui Sebastian Ghita, avand in vedere afirmatii ale acestuia, precum si ale altor persoane audiate, scrie News.ro.

Claudiu MandaFoto: Agerpres

"Consideram ca este necesara audierea domnului Ghita, avand in vedere afirmatiile sale din spatiul public la momentul la care le-a facut, atat referiri la domnia sa nu numai azi, si cu ocazia altor audieri", a afirmat Manda, adaugand ca ar putea utilizat acelasi tip de linie de comunicare ca si cea folosita si la audierea lui Ghita in instanta.

El a explicat ca, in contextul in care toate lucrarile comisiei sunt informatii clasificate si se desfasoara cu respectarea legii informatiilor clasificate, toate celelelate audieri pot fi facute fara sa fie folosite mijloace de transmitere a informatiilor audio-video securizate si acreditate ORNISS.

"Din cate stiu, in instantele din Romania domnul Ghita a fost prezent printr-o linie comerciala", a argumentat Claudiu Manda.

Presedintele Comisiei SRI a spus ca nu a fost stabilita o data pentru audierea fostului deputat si ca nu a avut loc o discutie cu acesta sau cu avocatii sai pe tema unei eventuale audieri.