PNL va ataca la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) Hotararea Parlamentului de modificare a Regulamentului Comisiei de control al activitatii SRI privind obligativitatea persoanelor de a participa la acest for daca sunt convocate, a anuntat luni presedintele partidului, Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Biroul Executiv a luat decizia de a ataca la CCR Hotararea Parlamentului de modificare a (Regulamentului - n.r.) Comisiei SRI prin care se instituie obligativitatea ca orice cetatean care este convocat la Comisia de control al SRI sa fie obligat sa participe la Comisia SRI. Mi se pare o incalcare grosolana a drepturilor si libertatilor individuale. Comisia de control al SRI are ca misiune controlul SRI, nicidecum controlul fiecarui cetatean. Nu putem accepta ca orice cetatean al Romaniei sa fie la cheremul bunului plac al unui interlop gen Claudiu Manda care conduce Comisia SRI, care sa convoace orice fel de cetatean al acestei tari si sa se instituie obligativitatea pentru orice cetatean sa participe la aceste convocari cu care nu au absolut niciun fel de legatura", a declarat Orban, la finalul sedintei conducerii PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Intrebat care sunt argumentele pentru care l-a numit pe senatorul PNL Claudiu Manda, presedintele comisiei, "interlop", Orban a raspuns: "Daca nu-i convine, sa ma dea in judecata".

El a sustinut ca nu se poate ca printr-o hotarare a Parlamentului sa fie generate obligatii pentru cetateni.

"Este de neacceptat ca o majoritate parlamentara, incalcand drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor consfintite de Constitutie, sa genereze obligativitatea pentru orice cetatean din Romania sa se prezinte la o comisie cum este Comisia de control al SRI", a afirmat presedintele PNL.

Orban a precizat ca liberalii vor prezenta in cateva zile motivatia privind atacarea la CCR a acestei hotarari a Legislativului.