Ludovic Orban (PNL), Adrian Videanu, (PD-L) si Cristian Diaconescu (PSD) se afla printre posibilii candidati pentru fotoliul de primar al Capitalei, afirma surse din cele trei partide. Cei trei politicieni ar putea sa se lupte pentru primaria Bucurestiului, numele acestora fiind vehiculate in ultimele zile in interiorul partidelor din care fac parte. Partidele au inceput deja discutiile pentru alegerile locale si incerca sa-si nominalizeze reprezentantii cu cele mai mari sanse in batalia pentru Bucuresti.

Diaconescu, frana in calea lui Vanghelie

Pentru fotoliul de primar al Capitalei, social-democratii iau in calcul mai multe variante, opiniile fiind impartite. S-au vehiculat si numele vicepresedintelui PSD, Victor Ponta si al purtatorului de cuvant Cristian Diaconescu, dar s-a luat in calcul si varianta unui candidat independent. Conform unor surse de la varful PSD, liderul Mircea Geoana intentioneaza sa-l arunce in cursa pe purtatorul de cuvant si senatorul Cristian Diaconescu.

Senatorul PSD are, in opinia lui Geoana, cele mai multe sanse datorita popularitatii pe care o inregistreaza in randul electoratului. Geoana le-ar fi explicat social-democratilor ca doreste un candidat care “sa vina de la centru”. Pe fondul vechiului conflict cu Marian Vanghelie, Geoana incerca sa evite cu orice pret candidatura actualului primar.

Atat Cristian Diaconescu cat si Victor Ponta nu par prea incantati de perspectiva de a candida la primaria Capitalei. Conform surselor Hotnews.ro, Victor Ponta nu are prea multe sanse pentru a fi nominalizat si asta pentru ca nu este sustinut de catre membrii filialei PSD Bucuresti.

Videanu se codeste, Blaga -varianta de rezerva

Nici la PD-L lucrurile nu sunt foarte clare. Democrati-liberalii vor sa mearga mai departe cu Adrian Videanu dar ar fi dat de inteles ca nu isi mai doreste un nou mandat. Potrivit unor surse din interiroul PD-L, vineri va avea loc o noua intalnire a conducerii partidului in cadrul careia se vor stabili candidatii pentru Bucuresti.

Aceleasi surse au declarat pentru Hotnews.ro ca se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa-l convinga pe Adrian Videanu sa candideze pentru un al doilea mandat. De altfel democrati-liberalii s-au gandit si la o varianta de rezerva si anume fostul ministru de la ministerul de Interne, Vasile Blaga, dar acesta ar fi cotat cu sanse slabe la primaria Capitalei.

PNL alege intre Orban si Chiliman

In interiroul PNL s-au vehiculat doua nume; actualul ministru al Transporturilor Ludovic Orban si Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1.De altfel, Ludovic Orban a anuntat intr-un interviu Hotnews.ro -BBC intentia de a candida pentru fotoliul de primar al Capitalei. “In ceea ce ma priveste, deja am discutat cu colegii mei din Bucuresti care mi-au solicitat sa candidez” a declarat Ludovic Orban.

Potrivit statutului de partid, liberalii vor efectua un sondaj in randul membrilor, sondaj pe baza caruia se va lua decizia finala privind candidaturile pentru principalele primarii din tara.