Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti, la Parlament, ca in proiectul de buget pentru anul viitor vor fi prinse toate majorarile prevazute in programul de guvernare, nu insa si legea pensiilor, despre care a spus ca nu este obligatoriu sa se aplice din 2018, potrivit News.ro.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Domnul Misa nu a fost ieri (la sedinta coalitiei ¬ n. red.), o sa ne vedem maine (miercuri - n. red.). Ceea ce s-a prezentat pana acum: sunt prevazute toate actele normative care au fost adoptate, este incadrare sun 3% deficit, un program de investitii bun", a declarat Liviu Dragnea, intrebat daca este multumit de cum arata pana acum draftul de buget pentru anul viitor.

Liderul PSD a spus ca noua lege pensiilor nu este prinsa in bugetul pentru 2018 deoarece nu a fost inca adoptata, spunand ca nu este obligatoriu ca aceasta sa se aplice de anul viitor.

"Nu, din moment ce nu-i adoptata. Ca sa vii cu un proiect de lege a bugetului de stat, nu poti sa vii decat pe legi adoptate, nu poti sa prezumi ca in anul urmator sau peste o luna va fi adoptata o lege. Am si discutat despre asta, ca legea pensiilor nu este obligatoriu sa-si produca efectele financiare in 2018. In schimb, toate cresterile de care am vorbit in programul de guvernare sunt prinse in legea bugetului", a precizat Dragnea.

Intrebat pe ce crestere economica se bazeaza bugetul pentru anul viitor, liderul social-democrat a spus ca detaliile vor fi facute publice miercuri, dupa sedinta coalitiei.