Premierul Mihai Tudose a declarat marti, la Parlament, ca nu a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis de cand i-a trimis propunerile de ministri si a spus ca va discuta azi cu seful statului in contextul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), fara a avea insa programata o intalnire separata cu acesta.

Mihai TudoseFoto: gov.ro

"Nu am vorbit ieri cu domnul presedinte. Azi o sa vorbesc cu domnia sa fiind la CSAT", a declarat Mihai Tudose, potrivit News.ro.

Intrebat daca are programata o intalnire separata cu seful statului inainte sedintei CSAT, premierul a negat acest lucru: "Nu, n-am o intalnire programata."

Potrivit Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis a primit luni dupa-amiaza demisiile ministrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Razvan Cuc, precum si propunerile cu succesorii acestora - Paul Stanescu, ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe, ministru al Transporturilor si Marius Nica, ministru delegat pentru Fodurile Europene.

La mai bine de 24 de ore de la trimiterea propunerilor de ministri, presedintele Klaus Iohannis nu a emis decretele de numire a acestora in functie, ceea ce a alimentat zvonurile ca seful statului nu ar fi de acord cu unele dintre propuneri, in special cu Paul Stanescu, propus pentru ministerul Dezvoltarii Regionale.

Potrivit unei decizii a Curtii Constitutionale, presedintele Romaniei poate refuza o singura data, motivat, o propunere de ministru.