Deputatul Oana Bizgan-Gayral a anuntat luni, intr-o conferinta de presa la Parlament, ca demisioneaza din USR "din motive personale", adaugand ca nu negociaza cu alte partide.

Oana BizganFoto: cdep.ro

Bizgan este deputat de Bucuresti si presedinte al Comisiei pentru egalitatea de sanse.

Demisia vine in urma unui scandal intern care a vizat-o pe Bizgan, acuzata de cativa colegi de faptul ca a strans semnaturi la comisia pe care o conduce, dupa o sedinta a comisiei care nu s-a tinut.

Din informatiile HotNews.ro, problema a fost discutata la nivelul grupului parlamentar si nu a avut un vot privind o sanctionare a sa la nivelul Biroului National. Potrivit unor surse din partid, lui Bizgan nu i-a facut ceruta demisia, punandu-se problema doar de o eventuala retragere a sa din functia de presedinte al comisiei.

"Azi am luat decizia sa continui ca si deputat independent. Voi continua sa colaborez cu USR. Nu am negociat, nu negociez si nu voi negocia cu niciun partid existent pozitia aceasta si raman fidela principiilor fondatoare ale USR. Motivul este unul personal", a declarat Bizgan, citata de News.ro.

Intrebata daca se alatura unui eventual proiect politic nou al lui Nicusor Dan, Bizgan a spus ca momentan nu.

"Nu ma gandesc momentan la un proiect nou, ci la toate proiectele pe care le-am demarat privind egalitatea de sanse si drepturile femeii in Romania, pe care vreau sa le duc la bun sfarsit¬, a precizat Oana Bizgan.

Ea a precizat ca doreste sa isi duca la final mandatul de parlamentar in ce mai eficient mod si considera ca doar prin demisia din USR va putea face acest lucru.

Pana sa devina candidat USR, Oana Bizgan Gayral a fost si sefa de cabinet a secretarului de stat Manuel Costescu, care de asemenea a demisionat din functia de deputat USR pe 1 martie, din motive personale, pentru a petrece mai mult timp alături de familia sa, care locuieşte în Marea Britanie.

Al treilea demisionar din USR a fost chiar presedintele fondator, Nicusor Dan.