​​Sedinta coalitiei PSD-ALDE are loc la aceasta ora in biroul de presedinte al Camerei Deputatilor al lui Liviu Dragnea, unde in urma cu putin timp a intrat Calin Popescu-Tariceanu, insotit de Daniel Chitoiu, secretarul general al ALDE.

Liviu Dragnea si Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres (editat)

"Ne vom intalni in coalitie luni si vom lua o decizie care va cuprinde mai multe proiecte de legi, in care sa decidem daca le vom initia in Parlament sau vor pleca prin procedura guvernamentala: legile Justitiei, parteneriatul public-privat, Fondul suveran de dezvoltare. Luni vom avea aceasta decizie", declara Dragnea, vineri, la finalul sedintei Comitetului Executiv National.

Liderul PSD a adaugat ca ministrul Tudorel Toader mai lucreaza la modificarile legilor Justitiei pentru a insera unele propuneri care au venit din partea unor asociatii de profil si spera ca in aceasta saptamana sa aiba o forma finala.

El a precizat ca ministrul Justitiei asteapta si un aviz al Comisiei de la Venetia doar pentru procedura de numire a procurorilor-sefi, nu pentru tot pachetul de legi.

Dragnea mai spune ca proiectul de modificare a legilor Justitiei poate sa intre in dezbatere si fara avizul Comisiei de la Venetia: "Daca de la Comisia de la Venetia vine un raspuns pana la Craciun, il inseram, daca nu...", a aratat Liviu Dragnea, subliniind ca proiectul "trebuie adoptat" in aceasta sesiune parlamentara.