Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca a stabilit impreuna cu premierul Mihai Tudose un sistem de comunicare mai simplu, mentionand ca vor face o intalnire informala cu ministrii pentru chestiunile legate de guvernare si pentru evaluarea secretarilor de stat.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Am discutat astazi, este un sistem foarte simplu de comunicare in care nu mai umbla nimeni de la unul la altul cu intentia de a-si rezolva propria dorinta si ne foloseau cand pe mine, cand pe Mihai si pe alti colegi. Am stabilit cum se comunica, cum relationam fiecare cu colegii nostri, lucrurile intra pe un fagas normal, cum fusese stabilit initial, dar ultimele doua luni de zile din vina noastra am lasat lucrurile sa nu mai fie", a afirmat Dragnea, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca vor avea loc intalniri informale cu ministrii, care vor trebui sa faca pana la sfarsitul saptamanii viitoare o evaluare a secretarilor de stat.

"O sa facem o intalnire informala cu ministrii pentru chestiunile legate de guvernare si pentru evaluarea secretarilor de stat. Le-am dat tema impreuna de la Sucevita, nu au finalizat-o. Pana la sfarsitul saptamanii viitoare trebuie sa prezinte premierului o analiza serioasa a activitatii fiecarui secretar de stat. Nu avem informatii foarte bune despre toti. Evaluarea o facem impreuna, problema a fost la comunicare", a adaugat Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, la randul sau, ca problemele vor fi discutate "intr-un cadru organizat".

"Au fost voci care au solicitat ca atunci cand vor mai fi probleme sa discutam intr-un cadru organizat. Asa va fi", a spus Tudose.

El a adaugat ca trebuie armonizata relatia dintre partid si Guvern, mentionand ca Guvernul este subordonat partidului, dar unii au profitat de "o anumita lipsa de coordonare".

"Am vorbit despre imixtiune in sensul de armonizare a relatiilor dintre partid si Guvern, in sensul ca da, Guvernul este subordonat partidului, dar sunt colegi care profita de o anumita lipsa de coordonare intre Guvern si partid, intre presedintele partidului si mine si ne iau pe rand", a mai spus Tudose.

El a mai mentionat ca este multumit de noua structura a Guvernului. "De noua structura sunt foarte multumit", a adaugat Tudose.