Senatorul PNL Florin Citu a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca este necesara o motiune de cenzura, din cauza ultimelor evenimente care s-au petrecut in PSD, scrie News.ro. Citu a adaugat ca grupul PNL va initia aceasta motiune cat mai curand.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Motiunea de cenzura ramane o variana si cred ca astazi, mai mult ca oricand, se cere o motiune de cenzura, avand in vedere personajele noi din Guvernul pe care il alege Mihai Tudose. Cred ca ce se intampla cu PSD astazi ne arata ca s-ar putea ca aceasta motiune de cenzura sa treaca. Vom initia motiunea de cenzura si vom incerca sa cooptam toate partidele care vor sa o sustina. Ceea ce s-a intamplat in aceasta saptamana ne arata clar ca este necesara cat mai curand", a declarat Florin Citu.

El sustine ca decizia luata de PSD de a o pastra pe Sevil Shhaideh in Executiv ignora avertismentele venite de la Bruxelles si de la investitorii straini.

De asemenea, senatorul PNL a afirmat ca "lupta" dintre Liviu Dragnea si Mihai Tudose nu se va sfarsi, iar restul tarii va plati prin costuri mai mari si mai putini bani in buzunare.

"Intr-un context economic dificil, cand avem si semnale de pe pietele internationale ca economiile globale incetinesc, FMI tocmai a anuntat ca supraindatorarea economiilor globale reprezinta un risc major pentru cresterea economica. In Romania, Guvernul ne-a oferit o a doua criza politica, iar aceea ce am vazut ca au decis dupa aceasta criza politica nu ne da nicio speranta ca lucrurile vor fi mai bune in viitor, ca vor guverna mai bine. Din contra, prin deciziile pe care le-au luat, aceste personaje care intra astazi in Guvern si aceasta lupta intre Dragnea si Tudose nu se va sfarsi aici. Iar noi, restul tarii, vom deconta aceasta lupta prin costuri mai mari, dobanzi mai mari, o inflatie mai mare, o moneda mai slaba si mai putini bani in buzunare", a subliniat Citu.