Paul Stanescu, cel propus de PSD sa o inlocuiasca pe Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii, a declarat ca ceea ce il recomanda pentru acest post in Guvern sunt anii de experienta acumulati in administratia locala. Despre ancheta DNA ce ar viza activitatea sa la CJ Olt, el a sustinut ca "nu stie despre ce e vorba" si ca nu a fost niciodata "chemat sa dea cu subsemnatul". Intrebat daca va demisiona in cazul in care va fi urmarit penal, el a raspuns: "Vedem la vremea respectiva".

Paul Stanescu si Liviu Dragnea (arhiva)Foto: Hotnews

"Probabil ca dl presedinte (Dragnea) si toti colegii mei au avut incredere in mine pentru ca, de-a lungul timpului, am lucrat atatia ani in administratia locala (...) Cred ca am experienta, spun eu (...) Nu exista probabil facultate de ministru, n-am mai fost niciodata ministru", a afirmat Paul Stanescu, vineri, la iesirea din sediul PSD din Kiseleff, alaturi de Liviu Dragnea, fiind intrebat de jurnalisti ce il recomanda pentru acest portofoliu.

El a precizat ca va colabora cu Sevil Shhaideh pentru a se pune la curent cu activitatea din minister si ca spera sa ajunga un ministru la fel de bun ca ea.

Stanescu a mai afirmat ca este prieten vechi cu liderul PSD Liviu Dragnea, prietenie de care este mandru, dar ca are relatii "foarte bune" si cu prim-ministru Mihai Tudose.

"Nu pot sa neg ca nu sunt (sic!) prieten cu dl Liviu Dragnea, ne cunoastem de foarte multi ani de zile. Cu cine sunt prieten, spun lucrul asta. Deci, daca vreti, chiar sunt mandru de prietenia cu Liviu Dragnea", a spus Stanescu.

Intrebat daca exista o relatie de prietenie si cu Mihai Tudose, Stanescu a raspuns ca e in relatii "foarte bune" si cu premierul. "Foarte bune. E colegul meu, foarte bune. Toti colegii mei imi sunt prieteni, dar cu dl Dragnea, insist sa spun, ne cunoastem cred ca dinainte de '90", a adaugat el.

Liviu Dragnea a intervenit spunandu-le jurnalistilor sa iasa "din aceasta paradigma a echipelor, a confruntarii". "Nu exista asa ceva. Imi este prieten vechi (Stanescu, n.r.), nu asta a contat. E prieten cu mine, cu Mihai, dar de aici iese castigator Mihai Tudose, premierul, pentru ca este un om bun in Guvern", a sustinut seful PSD.

Ministrul propus Paul Stanescu a mai fost intrebat de reporteri si despre dosarul penal deschis de procurorii DNA, in rem, pentru abuz in serviciu, care ar viza inclusiv activitatea sa la sefia Consiliului Judetean Olt. Stanescu, care a fost timp de opt ani presedintele CJ Olt, a spus ca nu stie despre ce e vorba.

"In viata mea nu am fost chemat de vreo institutie a statului, nu am dat cu subsemnatul, cum spun unii colegi de-ai mei. Nu stiu despre ce vorbiti, va rog sa ma credeti, nu m-a intrebat nimeni de nimic", a sustinut el.

Intrebat de asemenea daca este dispus sa isi dea demisia in cazul in care va fi inceputa urmarirea penala impotriva sa, Stanescu a raspuns: "Vedem la vremea respectiva, nu e bine sa anticipam lucruri".