Paul Stanescu este propunerea PSD pentru a o inlocui pe Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii si vicepremier in guvernul Mihai Tudose. Stanescu va gestiona ministerul cu cel mai mare buget din Romania si care distribuie banii din bugetul national catre primarii si consilii judetene. Stanescu, seful PSD Olt, este unul dintre baronii PSD cu mare influenta in partid. A fost presedintele CJ Olt timp de 8 ani, iar din 2016 e senator. El si-a impus si fratele pe listele parlamentare, Alexandru Stanescu fiind deputat, iar sotia sa a ajuns din profesor la Scoala generala Visina consilier la Ministerul Educatiei.

Paul StanescuFoto: AGERPRES

Familia Stanescu e reprezentata la nivel politic si de tatal celor doi frati parlamentari, care a fost primar PSD in comuna Visina pana la 75 de ani.

Paul Stanescu e considerat unul dintre cei mai duri baroni din PSD, cu o influenta majora la nivel central. El l-a ajutat pe Liviu Dragnea, alaturi de alti lideri PSD din sud, sa preia sefia partidului. Intre timp insa, relatiile Stanescu - Dragnea s-au racit in ultimele luni, potrivit mai multor surse din partid.

Aceleasi surse spun ca Paul Stanescu conduce de facto judetul Olt, desi acum este doar senator. De altfel, judetul Olt a primit in aceasta vara cei mai multi bani de la Ministerul Dezvoltarii prin Programul National de Dezvoltare Locala (faza 2).

Paul Stanescu a fost timp de 8 ani presedintele CJ Olt, anterior fiind directorul firmei de mecanizare in agricultura Agromec Vișina (1992-2008), director I.A.S Studina (1988-1991) si directorul Fabricii de conserve Caracal (1982-1987). El a absolvit Facultatea de Agronomie Craiova (1982).

El a intrat in PSD in 2003. Adevarul scrie ca in 2010 l-a invins la alegerile interne din PSD Olt chiar pe Ion Toma, cel care il adusese in partid.

Stanescu a fost vizat si de o plangere penala a Curtii de Conturi pentru o presupusa finantare ilegala a echipei de fotbal FC Olt Slatina din banii Consiliului Judetean, dar in acest moment nu avem informatii despre existenta unui dosar penal pe numele sau. Potrivit publicatiei ConcretInOlt, DNA a comunicat in luna septembrie a acestui an ca dosarul care-l vizeaza pe Stanescu pentru abuz in serviciu este in lucru la structura centrala a parchetului anti-coruptie (Sursa). DNA ceruse in 2015 redeschiderea anchetei penale care-l viza pe Paul Stanescu, solicitare admisa de Tribunalul Olt.

Paul Stanescu si-a impus in diferite ministere oameni extrem de apropiati in ultimul an. Astfel, la Ministerul Justitiei a impus-o ca secretar de stat pe Mariana Mot, fost judecator la Curtea de Apel Craiova, dupa cum a scris HotNews.ro in ianuarie.

De asemenea, la Ministerul Agriculturii, Paul Stanescu l-a impus ca secretar de stat pe Daniel Botanoiu, iar la sefia Inspectoratului de Stat in Constructii pe Emil Albota (sursa: Romania Libera)

Avere: Paul Stanescu detine 5 terenuri, 2 imobile, un cont de 24.000 de lei (sursa: declaratia de avere)