Premierul Mihai Tudose a spus ca, imediat dupa ce au primit citatiile la DNA, Sevil Shaideh si Rovana Plumb i-au prezentat demisiile, pe care el nu le-a acceptat. El a mai spus ca nu are nimic sa le reproseze celor doua, potrivit news.ro.

"Atat Sevil, cat si Rovana, imediat dupa ce au primit citatiile la DNA, au venit sa-mi prezinte demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu, au venit si alti colegi si am reusit sa le oprim, tocmai pentru a nu fi un semnal de, stiu eu, de degringolada in guvern", a afirmat premierul.

El a spus ca nu are nimic sa le reproseze si ca, mai mult, spera ca Sevil Shhaideh sa accepte sa lucreze in aparatul guvernamental.

Premierul Mihai Tudose a mai sustinut ca "nu a fost un razboi, nu este un castigator".

"Dar cele doua colege au ajuns la limita rabdarii, in special Sevil o tine asa din decembrie. N-am absolut nimic, am spus-o, sa le reprosez. Ba mai mult, va anunt, ca sa nu fie o surpriza peste cateva zile, sper ca Sevil va accepta sa lucreze in aparatul guvernamental, fiindca chiar este extraordinar de buna pe ceea ce face. Apropo de razboi, unii dintre dumneavoastra ne-ati mai sunat sau ne-ati mai dat sms-uri: cine invinge? Fara niciun razboi. Da, am spus ca imi dau demisia daca mi-o cere partidul, nu am venit cu Guvernul de acasa, sunt dispus sa plec in fiecare zi daca mi-o cere partidul sau daca constat ca nu mai sunt in stare sa pun in indeplinire programul de guvernare. Asa ca, din pacate pentru unii prieteni, cu ghilimelele de rigoare, nu a fost un razboi, nu este un castigator. Incercam ca dupa aceasta seara lunga castigator sa fie partidul si, prin partid, Guvernul si tara", a mai afirmat premierul Mihai Tudose, in conferinta de presa sustinuta alaturi de liderul PSD, Liviu Dragnea, la finalul sedintei CEx.

O noua sedinta CEx al PSD va avea loc vineri.