"Daca si acest Guvern ar cadea, atunci, cu siguranta, ar trebui sa imi pun intrebarea, extrem de serios, daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze", a afirmat joi presedintele Klaus Iohannis, prezent, la Craiova, alaturi de premierul Mihai Tudose, la uzina Ford, la lansarea noului model Ford EcoSport. Raspunzand unei intrebari, seful statului a spus ca un guvern tehnocrat nu este o solutie in acest moment. El a adaugat ca "Eu cred ca premierul e de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta. La aproape un an de la castigarea alegerilor, asteptam ca PSD sa vina cu rezultate tangibile pentru romani. Daca e nevoie de o remaniere pentru asa ceva, atunci remaniere sa fie."

Klaus Iohannis la CraiovaFoto: Hotnews

"Nu vad nicio piedica, daca se doreste, se poate pune in practica o guvernare care aduce rezultate", a mai spus Klaus Iohannis.

Seful statului spune ca "Nu ma intereseaza daca primesc demisii sau demiteri, important e sa avem o echipa guvernamentala care nu are probleme de integritate. Persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in primul rand al functiilor statului. In politica nu functioneaza prezumtia de nevinovatie, prezumtia de nevinovatie functioneaza in justitie. Pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, sa nu fie suspectat de nimic."

Intrebat daca a vorbit cu Liviu Dragnea si C. P. Tariceanu, Klaus Iohannis a raspuns ca: "Nu, nu am vorbit in ultimele zile."