Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, a declarat, miercuri, ca nu a vazut nicio lista cu ministrii remaniabili a premierului Tudose, iar ALDE va lua o decizie in privinta sa in aceasta seara, relateaza News.ro. Totodata, Ilie a spus ca "desigur" ca este dispus sa renunte la mandatul sau.

Viorel IlieFoto: gov.ro

"Nu am vazut nicio lista si nu fac comentarii la comentarii. Aveti destui comentatori. Vom lua o decizie, cum am stabilit, cand se va intoarce domnul presedinte Tariceanu, adica in seara aceasta", a spus Ilie, intrebat daca se afla pe lista cu ministrii remaniabili a premierului Mihai Tudose.

Chestionat in continuare daca este dispus sa renunte la mandatul de ministru pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie a raspuns: "Desigur!".

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, marti, dupa o sedinta a conducerii partidului, desfasurata in absenta presedintelui acestuia Calin Popescu Tariceanu, ca ALDE nu isi retrage din Executiv ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, care, conform declaratiei premierului Mihai Tudose, este remaniabil avand in vedere problemele sale in justitie.

"In ceea ce-l priveste pe ministru pentru Relatia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum doua saptamani ALDE, prin vot, a reconfirmat increderea pentru ministrul nostru. Fata de votul acela nu s-a intamplat nimic si nu intentionam sa revenim asupra lui. In plus, acest vot al nostru si increderea acordata ministrului a fost reconfirmata si de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coalitiei de guvernare spun limpede ca orice remaniere se face in urma propunerilor pe care primul ministru le prezinta in fata coalitiei de guvernare. Neexistand pana acum o astfel de propunere, pentru noi aceasta posibila remaniere ramane doar o ipoteza pe care a prezentat-o primul ministru", a declarat Varujan Vosganian.

Intrebat despre o eventuala remaniere, el a declarat: "Noi cu PSD nu am avut o astfel de discutie. (...) Orice remaniere trebuie facuta prin consultarea coalitiei".