Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri, la Parlament, ca nu a primit demisiile ministrilor cu probleme penale vizati de remaniere, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb. Seful Guvernului s-a intalnit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in biroul acestuia de la Camera Deputatilor, iar intalnirea a durat o jumatate de ora, potrivit News.ro.

Dragnea si TudoseFoto: AGERPRES

Ulterior, acestia au intrat la sesiunea de vot final in plenul Camerei Deputatilor, de unde au iesit tot impreuna si au intrat din nou in biroul lui Dragnea.

La sosirea la Parlament, premierul Mihai Tudose a fost intrebat de jurnalisti daca a primit demisiile ministrilor vizati de remaniere, Sevil Shhaideh si rovana Plumb, el raspunzand: "Nu!"

De asemenea, Tudose nu a spus nici "da", nici "nu" cand a fost intrebat daca asteapta aceste demisii.

Mai multi lideri social-democrati s-au reunit marti, incepand cu ora 13:30, la sediul central al partidului din Bulevardul Kiseleff, intr-o sedinta informala, in contextul tensiunilor aparute intre Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose.

La finalul sedintei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anuntat ca au fost stabilite "zona de remaniere si persoanele remaniabile", iar decizia finala va fi luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv National al PSD. "A fost o discutie lunga, s-a stabilit ca decizia finala sa fie luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv al PSD", a afirmat Tudose.

El a adaugat ca deciziile vor fi pe doua directii - clarificarea raportului intre Guvern si PSD si remanierea. "S-a hotarat ca decizia finala sa fie luata in CEx, joi am inteles ca il facem, pe urmatoarele directii: raporturile dintre Guvern si partid, plecand de la premisa ca Guvernul este unul politic, dar la nivelul de implicare a anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentala, lucrurile trebuie clarificate", a afirmat Tudose.

El a mai spus ca au fost stabilite "zona de remaniere si remaniabilii". "Am stabilit impreuna zona de remaniere, remaniabili. Nu o sa va facem fericiti acum cu numele si cu propunerile si cu portofoliile, ci dupa CEx", a afirmat premierul.

In ceea ce priveste intalnirea avuta cu presedintele Iohannis inaintea sedintei PSD, Tudose a precizat ca a fost sa il intrebe pe seful statului daca poate semna in aceasta saptamana actele pentru inlocuirea unor ministri: "Discutia cu domnul presedinte Klaus Iohannis a fost sa-l intreb daca este dispus saptamana asta pentru a semna actele si pe o informare cu ce s-a intamplat la Varna", a adaugat Tudose.

La randul sau, liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca, din punctul sau de vedere, a fost o discutie buna, care era necesara.