Deputatul PNL Pavel Popescu il acuza pe liderul PSD Liviu Dragnea de ipocrizie, intr-un comunicat de presa privind Adunarea Parlamentare a NATO care s-a desfasurat la Bucuresti, afirmand ca acesta a "blocat personal achizitia de corvete pentru Marina Romana", insa a vorbit despre "necesitatea de a face achizitii militare pentru securitatea la Marea Neagra" in cadrul AP NATO.

Pavel PopescuFoto: Hotnews

"Liderii majoritatii parlamentare, in frunte cu domnii Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu au fost in aceste zile primii la discursuri si la poze cu oficialii Aliantei, cu ocazia Adunarii Parlamentare NATO ce a avut loc la Bucuresti, insa deciziile luate de ei in acest an pun in pericol angajamentele publice luate in fata partenerilor euro-atlantici, si implicit securitatea nationala. Domnul Dragnea, cel care a blocat personal achizitia de corvete pentru Marina Romana, a vorbit astazi despre necesitatea de a face achizitii militare pentru securitatea la Marea Neagra. Cat de ipocrit puteti fi, domnule Dragnea?", intreaba retoric deputatul liberal.

"Intr-o discutie cu secretarul general al NATO, domnul Jens Stoltenberg, acesta mi-a spus ca admira Romania pentru determinarea de care da dovada in a-si apara cetatenii. Nu am avut curajul sa-i spun ca lucrurile stau bine deocamdata doar pe hartie si ca singurul lider politic important care se lupta ca Romania sa isi tina promisiunile luate in fata partenerilor din NATO este presedintele Klaus Iohannis", sustine Popescu.

"Suntem in octombrie si deja este clar ca planul de inzestrare al Armatei romane este in pericol. Nu s-au alocat bani si acum este evident ca nu exista viziune si nici dorinta de a oferi militarilor romani cele mai bune si cele mai sigure echipamente. Militarii romani din Afganistan, laudati si apreciati de partenerii nostri euro-atlantici nu sunt o prioritate pentru pesedisti. In plus, procesul de securizare a frontierei estice a NATO, atat terestra cat si navala, sufera intarzieri majore", mai spune deputatul.

nu auh clarificat ao serie intreaga de elemente