Marius Pieleanu a confirmat, marti, intr-o interventie la Antena 3, ca premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia din functia de consilier de stat fostului sau colaborator de la Avangarde, Vladimir Ionas, pe motiv ca ar fi un apropiat al sociologului, care a anuntat vineri ca guvernul si premierul s-ar fi prabusit in sondaje. Numit pe vremea lui Sorin Grindeanu in functia de consilier de stat. Ionas ar fi demisionat in cursul acestei dimineti. Pieleanu ar fi nasul fostului consilier.

Intrebat, luni seara, la Antena 3 daca este de parere ca sondajul realizat de Avangarde, institutul de sondare a opiniei publice al sociologului Marius Pieleanu, care arata ca a picat de la 48% la 27% este o facatura, Mihai Tudose a raspuns: "Cu riscul de a fi subiectiv sau de a fi interpretat ca sunt subiectiv, da." La intrebarea daca `facatura` este incurajata de oamenii din partid,Tudose a spus: "Luandu-ma dupa posturile unde a rulat in bucla, cred ca e si o componenta de genul acesta@.

Sociologul Marius Pieleanu a prezentat vineri, la Antena 3, un sondaj Avangarde potrivit caruia cota de incredere a romanilor in guvernul PSD-ALDE condus de Mihai Tudose a scazut in ultima luna si se afla undeva la 25-26%. Pieleanu a declarat si ca doar 27% dintre romani au o parere favorabila fata de Mihai Tudose, mai putin decat luna trecuta.

"Premierul este intr-o semnificativa scadere", a mai spus Pieleanu.

Potrivit sociologului, in topul ministrilor fata de care romanii au o parere favorabila sunt Teodor Melescanu, Olguta Vasilescu si Tudorel Toader, insa exista multi ministri pentru care doar 9% dintre romani au o opinie favorabila, precum Marcel Ciolacu - vicepremier fara portofoliu sau Mircea Dobre, ministrul Turismului.

"Ne surprinde si pe noi" acest sondaj, a fost reactia din platoul emisiunii a europarlamentarului PSD Claudia Tapardel. "Sunt de acord ca trebuie sa comunice mai bine" a mai spus ea, despre ministri.

Sondajul a fost realizat telefonic pe circa 700 de respondenti, a precizat sociologul.