Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat marti, inainte de intalnirea informala a conducerii partidului de la sediul din Kiseleff, ca, din partea sa, relatia cu Mihai Tudose este cea de la inceput, de sustinere, si ca nu crede ca in PSD este o criza. In plus, Dragnea a subliniat ca o remanirere trebuie decisa in partid, refuzand sa raspunda daca este sau nu de acord cu remanierea din guvern a ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Am convocat joi la ora 17.00 sedinta Comitetului Executiv National, am vb si cu dl Tariceanu la ora 16.00 sa avem sedinta coalitiei. Fiind vorba de intentii de remaniere, acestea sunt forurile", a anuntat Dragnea.

Intrebat daca ar fi de acord cu remanierile ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, Dragnea a raspuns: "Discutam la partid".

"Sper sa nu ajungem acolo, remanieri se mai fac, daca sunt argumente…", a mai spus Dragnea.

El a spus si ca din partea sa "nu exista" tensiuni, "sunt destul de relaxat".

"Eu nu am cerut nimanui sa faca un sondaj" a mai spus Dragnea, referindu-se la sondajul Avangarde al lui Marius Pieleanu care a aratat o scadere in increderea romanilor fata de guvern.

Dragnea a mai spus ca ar vrea sa continue aplicarea programului de guvernare cu actualul premier. Intrebat ce relatie are cu Tudose, Dragnea a raspuns: "Din partea mea, este la fel ca la inceput, ca atunci cand l-am propus. De sustinere."

"Din cate stiu eu nu este o criza in partid, am vorbit cu aproapte toti colegii" a mai spus Dragnea.

Despre faptul ca Tudose s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, acesta a raspuns: "Nu comentez, e foarte bine sa se intalneasca".

Seful PSD a precizat ca aceasta nu este o sedinta, ci doar o intalnire, in care nu se vor lua decizii. La intalnire participa secretarul general al partidului, Marian Neacsu, presedintele executiv al PSD Niculae Badalau, dar si liderul din Olt, senatorul Paul Stanescu.