Liderii PSD se intalnesc, marti, in jurul orei 13,30, la sediul partidului pentru a discuta pe tema remanierii guvernamentale anuntata de premierul Mihai Tudose, au anuntat surse politice, citate de Agerpres.

Dragnea si TudoseFoto: AGERPRES

Aceleasi surse au confirmat intalnirea pe care prim-ministrul a avut-o luni la Palatul Victoria cu mai multi sefi de organizatii si alti lideri ai partidului si au precizat ca la momentul la care Tudose a avansat varianta demisiei sale din functie intre cei care i-au cerut acestuia sa nu faca gestul s-au numarat vicepremierul Marcel Ciolacu, presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, Marian Neacsu, secretar general al PSD, si Niculae Badalau, presedintele executiv al formatiunii.

Premierul Mihai Tudose a anuntat luni seara, la Antena 3, "o mica remaniere" care va avea loc in aceasta saptamana, precizand ca sunt "cel putin doi ministri" pe care o sa ii invite sa plece din Guvern.

Ministrii cu "probleme penale" din Guvern sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Sevil Shhaideih este cunoscuta ca o apropiata a lui Liviu Dragnea si a fost de altfel si prima optiune a acestuia pentru functia de prim ministru.

Shhaideh si Plumb sunt in vizorul DNA pentru hotararea de guvern prin care Lacul Belina a trecut in administrarea consiliului local Teleorman.

Tot luni seata, Tudose a afirmat ca situatia din prezent de la nivelul Executivului "poate e un pic" asemanatoare cu cea a Guvernului Grindeanu, precizand insa ca multi colegi din PSD i-au cerut sa nu plece de la conducerea Executivului, potrivit Agerpres.

"In cursul dupa-amiezii si serii am avut biroul plin de colegi, de presedinti de organizatie, care au venit sa-mi ceara sa nu plec. Situatia poate e un pic (...) ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu, numai ca e un pic pe dos. Atunci, mai multa lume ii cerea sa plece. Mie mi-au cerut sa nu plec, sa nu cumva sa plec", a declarat Tudose, fiind intrebat la Realitatea TV daca nu ii este teama de o eventuala reactie a colegilor din PSD asemanatoare cu aceea pe care au avut-o in cazul lui Sorin Grindeanu.

Totodata, chestionat cand a vorbit ultima data cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, seful Guvernului a raspuns: "Fata in fata nu mai stiu cand. Personal, cred ca joi pe telefonul meu si am mai avut o discutie duminica dupa-amiaza, dar pe telefonul unui coleg".

De asemenea, fiind intrebat ce s-a intamplat in relatia sa cu presedintele PSD, Tudose a raspuns: "As spune ca unele lucruri au derapat. Incercam maine sa gasim o solutie. Daca nu gasim solutia, va trebui sa luam niste masuri".

El a mai spus ca are si anumite nemultumiri referitoare la implicarea partidului in cazul anumitor decizii guvernamentale.