Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, ca va decide daca va sesiza Curtea Constitutionala in cazul Belina dupa ce va primi documentatia din partea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, precizand ca inca nu a primit un raspuns de la Toader si ca va sesiza CCR doar dupa ce il va primi si va vedea argumentele, potrivit news.ro.

Intrebat daca Guvernul va sesiza CCR in cazul Belina, premierul a spus ca vicepremierul Sevil Shhaideh a cerut in sedinta de Guvern sesizarea Curtii Constitutionale, iar ministrul Justitiei, Tudorel Toader, urma sa analizeze si sa vina cu o argumentatie.

El a spus ca pana la acest moment ministrul Justitiei nu a dat un raspuns si ca va lua o decizie numai dupa ce va vedea argumentatia.

"Doamna ministru Shhaideh a facut o solicitare, eu m-am adresat Ministerului Justitiei, de acolo mi s-a spus ca se cauta o fundamentare pentru a se vedea in ce masura se poate sesiza CCR. Nu am primit inca un raspuns, acolo se cauta argumente. Ministrul Justitiei a venit cu niste argumente verbale in sedinta de guvern, a venit si niste contraargumente. Voi sesiza CCR doar dupa ce vad argumentele. Pentru ca eu raspund. Deocamdata nu am aceasta argumentatie", a spus Tudose.