Elevii din invatamantul obligatoriu, profesional si liceal vor beneficia de un tarif redus cu minimum 50% pentru transportul local in comun, de suprafata si subteran, transportul intern auto, feroviar si naval, fata de procentul fix de reducere cu 50% cum este in prezent, prevede o propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari PSD, potrivit Agerpres.

Statie RATBFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Initiativa legislativa, semnata de 62 de parlamentari PSD, printre care si premierul Mihai Tudose modifica in acest sens articolul 84 din Legea Educatiei Nationale.

Proiectul mai prevede ca elevii vor beneficia, de asemenea, de tarife reduse cu minimum 75% pentru accesul la muzee, la concerte, la spectacole de teatru, de opera, de film si la alte manifestari culturale si sportive organizate de institutii publice, fata de procentul fix de reducere cu 75%, cum este in prezent.

Initiatorii considera ca in forma actuala a Legii Educatiei se creeaza o discriminare fata de studentii de pana in 26 de ani care beneficiaza de tarife reduse cu minimum 50% pentru transportul local in comun.