Victor Ponta a declarat, miercuri, ca intelege sustinerea politica pe care partidul o acorda ministrilor Rovana Plumb si Sevil Shhaideh, vizate in dosarul "Belina", dar, in calitate de premier, i-ar fi schimbat, potrivit Agerpres.

Victor PontaFoto: Agerpres

Ponta, care a fost prezent la receptia de Ziua Nationala a Chinei, a spus ca el este martor in respectivul dosar. "Sprijinul partidului, da, este corect. Si eu i-as fi sprijinit. Sa ramana in Guvern? Nu. Este un lucru rau si afecteaza munca Guvernului", a afirmat deputatul. El a spus ca, in cazul votului din Parlament referitor la incuviintarea inceperii urmaririi penale a Rovanei Plumb in dosar, va vota "impotriva" deoarece ministrul "este martor".

"Faptul ca partidul e alaturi de ei e o decizie corecta. Dar ca prim-ministru i-as fi schimbat, pentru ca vorbim de ministrul care merge la Bruxelles zi de zi si care, sigur, e acuzat pe nedrept, dar e acuzat. Stiti bine ca am renuntat la ministri care au fost acuzati tot pe nedrept dar am renuntat la ei pentru ca asa sunt regulile in politica, la un moment dat vine nota de plata", a subliniat deputatul.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.