Judecatoria Focsani a decis eliberarea conditionata a fostului deputat Alin Trasculescu, condamnat definitiv in martie anul trecut la trei ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar de luare de mita, informeaza News.ro. Decizia nu este insa definitiva.

Alin TrasculescuFoto: AGERPRES

"Admite ca intemeiata cererea de liberare conditionata formulata de petentul condamnat Trasculescu Alin Silviu. Dispune liberarea conditionata a condamnatului din executarea restului din pedeapsa de 3 ani inchisoare aplicata prin sentinta penala a Tribunalului Bucuresti. Atrage atentia condamnatului asupra consecintelor nerespectarii conditiilor liberarii conditionate, pentru pedeapsa ramasa neexecutata", este hotararea instantei.

Decizia poate fi contestata in termen de trei zile.

Fostul deputat Alin Trasculescu, incarcerat in Penitenciarul Focsani, a depus cerere de eliberare conditionata la inceputul acestei luni, dupa ce a ispasit jumatate din pedeapsa.

In martie 2016, Alin Trasculescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la trei ani de inchisoare cu executare. Intanta de fond, respectiv Tribunalul Bucuresti, il condamnase la 7 ani de inchisoare.

Trasculescu a fost condamnat pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani, fiind trimis in judecata in aprilie 2013, alaturi de alte persoane.

Procurorii DNA au transmis, la momentul trimiterii in judecata, ca "in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, inculpatii Trasculescu Alin - Silviu si Calota Marian - Valeriu au constituit o asociere pentru obtinerea de sume de bani prin traficarea influentei, asociere la care au aderat si inculpatii Varvariche Marian, Ene Adrian-Cristian si Geolfan Dorian. In aceasta perioada, inculpatul Trasculescu Alin - Silviu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro. De asemenea, Trasculescu Alin - Silviu a pretins si suma de 1.100.000 lei, din care a primit, prin intermediul inculpatului Calota Marian-Valeriu, in trei transe, suma totala de 374.000 lei".