Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni ca este prematur sa anunte cum va vota formatiunea pe care o conduce in cazul ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, pentru care DNA cere inceperea urmaririi penale in dosarul 'Belina', potrivit Agerpres.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

'E prematur, si lumea a fost creata in doua zile. Pentru aceasta trecere din proprietatea publica a statului in proprietatea publica a consiliului judetean nu cred ca vreun ministru poate fi tras la raspundere. Ceea ce s-a intamplat ulterior nu stiu, nu cunosc, dar daca noi punem in discutie oportunitatea unui act normativ atunci mai bine lasam sa guverneze anchetatorii', a afirmat liderul UDMR, la Palatul Parlamentului.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea complicitatii la abuz in serviciu, in dosarul in care este vizat si vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea CJ Teleorman.

Rovana Plumb este in prezent deputat PSD si ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar solicitarea DNA urmeaza sa fie discutata in Biroul permanent al Camerei Deputatilor.