Deputatul USR Adrian Prisnel a scris pe Facebook, luni, ca "PSD se pregateste sa dea un tun" in comisia de agricultura din Camera Deputatilor, in sensul in care, printr-o modificare a legislatiei, sa treaca "toate lacurile în care se pescuiește în gestiunea unei autorități care are dreptul să le privatizeze". Prisnel a detaliat ulterior, pentru HotNews.ro, faptul ca se refera la doua amendamente votate de comisia de mediu la o Ordonanta de Urgenta data de Guvernul Dacian Ciolos in 2016.

Adrian PrisnelFoto: Gazeta de Sud

"Coincidență sau nu, chiar în contextul scandalului Belina, PSD se pregătește mâine, în comisia pentru agricultură, să dea un tun cu domeniile de pescuit, trecând toate lacurile în care se pescuiește în gestiunea unei autorități care are dreptul să le privatizeze. Asta ca PSD să fure ce a mai rămas de furat sau ce n-a distrus până acum din societățile piscicole", a scris Prisnel luni dimineata.

Concret, potrivit lui Prisnel, este vorba de doua modificari care ar urma sa fie votate in raportul dat de deputatii din Comisia de agricultura la Legea de adoptare a OUG 85/2016, privind Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura.

Citeste aici textul OUG 85/2016

Cele doua modificari care au trecut de Comisia de Mediu (pentru acest proiect de lege este nevoie de raport comun comisia de mediu - comisia de agricultura, inainte de a ajunge la plen):

1. La articolul I punctul 1, litera l) a alineatului (2) al articolului 1 se modifică și va avea următorul cuprins:

“l) concesionare, închiriere sau privatizare în domeniul piscicol;”

*se adauga posibilitatea privatizarii, pe langa concesionare si inchiriere

2. La articolul I, punctul 8, litera c) a alineatului (3) al articolului 4 se modifică și va avea următorul cuprins:

“c) administrează terenurile pe care sunt amplasate amenajările piscicole aparţinând domeniului public al statului inclusiv lacurile care au drept folosinţă piscicultura, prin derogare de la prevederile art. 4 alin. (2) din Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare, şi de la prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale «Apele Române», aprobată cu modificări prin Legea nr.404/2003, cu modificările şi completările ulterioare;”

* s-a eliminat cuvantul "unica" de la "care au drept UNICA folosinta piscicultura"

Proiectul de lege de aprobare a OUG 85/2016 a trecut fara modificari de Senat, iar Camera Deputatilor este decizionala. Acest proiect este singurul de pe ordinea de zi a comisiei de agricultura de marti.