PMP cere demisia de urgenta a lui Sevil Shhaideh atat din functia de vicepremier, cat si din cea de ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, dar sustine totodata ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, constituie "problema majora" si, in consecinta, el "trebuie sa dispara din peisajul politic romanesc".

"Problema majora nu este insa demisia doamnei Sevil Shhaideh, ci stapanul PSD Liviu Dragnea. Tot ce atinge Dragnea, toti oamenii sai de incredere pe care ii numeste in functii-cheie ajung, intr-un moment sau altul, la DNA. Liviu Dragnea este responsabil pentru toate numirile catastrofale din Guvern. Sa nu uitam ca, in decembrie 2016, el a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru postul de prim-ministru. Astazi intelegem si de ce o sustinea cu atata tarie: ii era indatorat. Tot Liviu Dragnea e responsabil de urcarea in functia de ministru al Educatiei a unei catastrofe pentru invatamantul romanesc - Liviu Pop", se afirma intr-un comunicat remis vineri de Partidul Miscarea Populara (PMP), potrivit Agerpres.

Aceeasi sursa mentioneaza: "In vremea odiosului Guvern USL, ministrul Relu Fenechiu a fost saltat direct din scaunul de ministru si dus la puscarie Speram, desi senzatia de deja-vu exista, ca situatia sa nu se mai repete".

PMP sustine ca Liviu Dragnea "este si autorul unei premiere in viata politica romaneasca: este primul sef de partid aflat la putere care isi demite propriul Guvern (Guvernul Grindeanu) doar pentru a scapa de cel care ocupa functia de prim-ministru, deoarece acesta nu ii mai asculta ordinele".

"Tot el a fost si creierul unei altei premiere politice: este seful de partid cu cele mai remaniate Cabinete. Pentru toata instabilitatea politica din ultima perioada, pentru toate gafele guvernamentale care adancesc prapastia in care se afla economia romaneasca, Liviu Dragnea trebuie sa raspunda si sa dispara din peisajul politic romanesc", considera reprezentantii PMP.