Liviu Dragnea a facut din nou apel la echipa de consultanti israelieni care l-a ajutat sa castige detasat alegerile parlamentare din 2016. Echipa condusa de consultantul Asaf Eisin a venit din nou recent la Bucuresti, i-a pregatit lui Dragnea strategia politica si iesirile publice, sustin mai multe surse apropiate de liderul PSD consultate de HotNews.ro. ¬Consultatii israelieni vin mai des in ultimul timp¬, sustin sursele citate, Eisin fiind un apropiat al presedintelui sarb, Alexandr Vucici, si isi petrece mult timp la Belgrad.

HotNews.roFoto: Hotnews

Campania furibunda lansata de Liviu Dragnea la adresa unei parti a presei ar fi fost lansata ca urmare a sfaturilor primite de la Asaf Eisin.

Potrivit surseor HotNews.ro, consultantii ii traseaza strategia liderului PSD pe baza rezultatelor cercetarilor sociologice realizate de doua ori pe saptamana. Potrivit unor surse, PSD ramane sus in sondaje si ar fi crescut chiar in mediul rural.

Asa se explica identificarea tintelor atacurilor publice ale lui Liviu Dragnea: ambasadele de la Bucuresti, bancile si companiile multinationale, magistratii, ba chiar si ziaristi si institutii media independente.

Astfel, de la inceputul lunii septembrie, Liviu Dragnea a renuntat la prudenta care i-a caracterizat iesirile publice anterioare si a trasat in public liniile mari de atac. Ultimele sale interviuri la Romania TV, Antena 3 si DC News se remarca printr-o agresivitate neobisnuita pentru Liviu Dragnea, care a inceput sa profereze amenintari fatise la adresa celor pe care-i considera tinte.

De remarcat dezinteresul total al lui Liviu Dragnea si al PSD in general fata de Opozitie, pe care nu o identifica drept un adversar real. Si fata de Klaus Iohannis are de obicei aceeasi pozitie rezervata, data fiind absenta totala a presedintelui din dezbaterea publica.

Asaf Eisin este din scoala de consultanta politica fondata de Tal Silberstein, cu care a lucrat ani de zile. Stilul lor este consultanta politica urmata de conectarea la resurse. Reamintim ca Tal Silberstein este urmarit penal de DNA in dosarul retrocedarii Fermei Baneasa, este dat in urmarire generala si a fost retinut in august in Israel.

Asaf Eisin ar fi lucrat inclusiv pentru Gabriela Firea in campania pentru Bucuresti.

Potrivit surselor HotNews.ro, Eisin se intalneste in mod frecvent cu Liviu Dragnea in Israel, unde liderul PSD s-a deplasat in repetate randuri. Si Gabriela Firea a vizitat Israelul la sfarsitul anului trecut pentru a negocia viitoare colaborari pe domenii precum "sanatate, situatii de urgenta, turism, proiecte de asistenta sociala pentru varstnici, constructia de locuinte, start-up-uri, sprijinirea investitorilor romani si israelieni".

Potrivit surselor HotNews.ro, Eisin isi petrece mare parte a timpului in Serbia, fiind bun prieten cu presedintele Aleksander Vucic, pe care l-a consiliat in campanie. Potrivit unui articol publicat in presa sarba in 2016, Eisin l-ar fi sfatuit pe Vucic sa infiinteze o echipa speciala de postaci pentru a umple retelele sociale cu mesaje de partid.

UPDATE 23.45: Eisin a lucrat intr-o campanie electorala din Serbia alaturi de firma Majoritas, fondata si detinuta de Lucian Despoiu. Informatia initiala care arata ca Majoritas a lucrat alaturi de Asaf Eisin in campania PSD din 2016, in sediul din Ion Ionescu de la Brad, a fost contrazisa de Lucian Despoiu, care sustine ca Majoritas a furnizat doar o prezentare, fara a se implica in campanie.

Lucian Despoiu este fondator si CEO al Majoritas, o firma de comunicare politica si tehnologie. Majoritas a avut in ultimii ani campanii aproape exclusiv in strainatate. Lucian Despoiu este unul dintre primii antreprenori din online-ul romanesc, fondator al eJobs si al agentiei de marketing digital Kondiment. El a fost numit in 2013 consul onorific al Republicii El Salvador in Bucuresti.

In anii 2000, Despoiu a fost implicat in multe campanii electorale ale unor lideri PNL si PSD precum Tariceanu, Crin Antonescu si Radu Mazare, potrivit Digi 24. Una dintre firmele sale a aparut in scandalul Mossak Fonseca, cand mai multe ziare straine au prezentat adevaratii actionari ai unor firme off-shore inregistrate in Panama, potrivit sursei citate.

Primele informatii despre Asaf Eisin, strategul lui Dragnea, au fost publicate de BN24 in septembrie 2016. Potrivit sursei citate, Eisin a lucrat si pentru contracandidatul lui Netanyahu, Yitzhak Herzog, liderul Partidului Muncii. Conform presei israeliene, Eisin a primit pentru campanie un buget de 750 000 de shekeli, aproximativ 170 000 de euro, dupa ce partidul s-a confruntat cu un scandal legat de risipa de bani in campanie.