Vicepresedintele PNL Florin Citu anunta ca va depune o propunere legislativa de debirocratizare, prin care se va interzice institutiilor de stat sa ceara persoanelor fizice sau juridice documente care se afla deja in baza de date a unei autoritati publice, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Luni, in cadrul Biroului Politic Executiv, voi face o propunere legislativa pentru debirocratizarea sistemului public, cu un articol unic. Se va interzice institutiilor de stat, institutiilor publice de a cere informatii de la persoane fizice sau persoane juridice daca acea informatie este deja existenta la una din institutiile publice', a afirmat Citu, joi, intr-o conferinta de presa.

El a adaugat ca prin propunerea legislativa se va acorda o perioada de un an institutiilor vizate pentru a-si actualiza baza de date.

"Exista o perioada de gratie de 12 luni pentru a permite institutiilor publice sa isi puna in ordine, dupa 27 de ani, un sistem prin care sa nu ne mai faca pe noi sa ne mai plimbam de la o institutie la alta cu documente, dosar cu sina, samd", a explicat senatorul liberal.