Purtatorul de cuvant al USR, deputatul Dan Barna, a declarat miercuri ca afirmatia ministrului Finantelor, Ionut Misa, privind salariile din mediu privat "este o aberatie economica", transmite Agerpres.

Dan BarnaFoto: Agerpres

"Declaratia conform careia companiile private ar trebui sa mareasca automat salariile la recomandarea ministrului este o aberatie economica. Stim foarte bine ca in realitate lucrurile nu functioneaza asa si ca foarte posibil ca salariile, de fapt ca salariile cele mai mici sunt in risc de a scadea. Aceasta manevra continua lupta pe care PSD a declansat-o cu mediul economic", a spus Barna intr-o conferinta de presa.

"Mutarea contributiilor de la angajator la angajat e o problema care de fapt ascunde minciuna PSD referitoare la cresterea salariilor. In realitate vorbim doar de o crestere pe hartie de 23% prin aceasta mutare a contributiilor. PSD nu stie cum sa ascunda faptul ca nu are resurse sa mareasca salariile conform legii salarizarii unice si atunci prin aceasta gaselnita se incearca confuzarea populatiei", a mai sustinut purtatorul de cuvant al USR.

Misa a declarat marti ca patronii de firme vor fi obligati, printr-o masura tranzitorie, sa mentina la un anumit nivel salariul brut, ca urmare a transferului asigurarilor din sarcina angajatorului in cea a angajatului. Misa a subliniat ca va fi o dispozitie legislativa prin care se va stabili ce va include salariul brut. Astfel, spune Misa, Guvernul va da o dispozitie legala care va obliga angajatorul, chiar si cel din mediul privat, sa mentina un anumit nivel al salariului brut.