Mara Mares, deputat PNL de Brasov, candideaza pentru functia de presedinte al Tineretului National Liberal, a anuntat un comunicat de presa al partidului. Mares, in varsta de 25 de ani, este cel mai tanar parlamentar din actuala legislatura.

Mara MaresFoto: cdep.ro

Potrivit paginii oficiale a Camerei Deputatilor, pana acum in mandatul sau Mares a avut 15 luari de cuvant in plen, a inregistrat 6 declaratii politice, 10 intrebari si interpelari si a semnat pentru 18 initiatve legislative si doua motiuni simple.

Mares este membru in comisia de invatamant si secretar al comisiei pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

Mares a fost unul dintre cei doi deputati PNL care au votat impotriva initiativei cetatenesti de revizuire a Constitutiei pentru redefinirea familiei ca uniune intre un barbat si o femeie (celalalt a fost Mihai Voicu).

Potrivit CV-ului depus pe site-ul Camerei Deputatilor, Mares a absolvit studii de licență si ulterior si de master la King’s College, University of London.

Alegerile la TNL vor avea loc pe 22 octombrie. Din informatiile noastre, Mares are deja sustinerea a circa 20 de filiale. Ea isi va lansa motiunea joi, la sediul partidului. Potrivit unor surse, posibilii contracandidati ai lui Mares ar fi deputatul de Arad Glad Varga (30 de ani) si fostul deputat de Suceava Radu Surugiu (33 ani).

Candidatura controversata in Parlament

Mares a candidat prima pe lista de deputati in circumscriptia Brasov, fapt care a creat nemultumiri in randul unor colegi de partid, avand in vedere lipsa sa de experienta si faptul ca era fiica unui consilier judetean PNL, fost lider al filialei PDL Fagaras.

Potrivit B1.ro, in octombrie 2016, Radu F. Alexandru, membru atunci al BPN al PNL, a spus că Mara este "mult prea tânără și lipsită de experiență".