Prim-vicepresedinte PNL Raluca Turcan critica intr-un comunicat de presa Ministerul Educatiei pentru situatia generata de blocarea licitatiilor pentru manuale si afirma ca acestea ar fi trebuit organizate mai devreme, cu cel putin doua luni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declaratia lui Turcan, membru in Comisia de educatie din Camera Deputatilor:

"Lupta nu trebuie purtata cu editurile, elevii, profesorii si parintii, ci cu problemele din minister! Daca licitatiile ar fi fost organizate macar cu doua luni mai devreme, s-ar fi putut evita situatia jenanta in care 180.000 de elevi de clasa a cincea au ramas fara manuale. Este al cincilea an consecutiv in care se intampla acest lucru. Este o rusine si o lipsa totala de responsabilitate din partea Ministerului Educatiei. In plus, s-au mai cheltuit 160.000 de euro pentru editarea acelui "compendiu" - fara licitatii si fara un control al calitatii. Asa ar dori PSD sa procedeze cu toate manualele - ca in 'Epoca de Aur'.

Distrugerea invatamantului romanesc este un fel de "manifest de partid" pentru PSD. Planul diabolic este pus in scena zi de zi.

Daca acum cativa ani PSD a propus admiterea in invatamantul superior fara diploma de Bacalaureat si a distrus invatamantul profesional, acum a pus pe bancile elevilor doar manuale de sport si dirigentie - celelalte au fost comasate intr-un compendiu fara cap si fara coada. Insista ca trebuie sa existe un manual UNIC pe bancile elevilor si ameninta cu "sesizarea organele competente" impotriva profesorilor care vor indrazni sa foloseasca si alte materiale auxiliare.

Saptamana aceasta am sustinut o motiune pe educatie la Senat. A fost respinsa de majoritatea PSD-ALDE. Saptamana viitoare, miercuri, il vom audia in Comisia de Invatamant din Camera Deputatilor pe ministrul Educatiei si ii vom cere din nou demisia. Daca lor nu le pasa de educatie, noi vom continua sa aratam greselile si sa venim cu initiative legislative pentru rezolvarea problemelor dureroase din sistem."