Camera Deputatilor si Senatul se reunesc miercuri in sedinta de plen comuna pentru a adopta, printre altele, o declaratie cu privire la situatia minoritatilor din Ucraina., potrivit Agerpres.

Liderul de grup al PSD din Senat, Serban Nicolae, a anuntat marti ca cele doua Camere ale Parlamentului se vor reuni in sedinta comuna miercuri pentru a adopta, intre altele, o declaratie privind situatia creata in Ucraina in urma adoptarii unei noi legi a invatamantului, care prevede limitarea studiului in limba materna a minoritatilor.

"Maine (miercuri - n.r.) avem o sedinta de plen comun a Camerei Deputatilor si Senatului, intre altele consacrata adoptarii unei declaratii privind situatia creata in Ucraina in urma adoptarii de catre Duma a unei legi a invatamantului", a afirmat Serban Nicolae in sedinta plenului Senatului de marti.

El a atras atentia ca o situatie "mult mai grava" o au romanii din Valea Timocului, ale caror drepturi nu sunt recunoscute de statul sarb.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a anuntat la randul sau ca tot in sedinta de miercuri urmeaza sa se aprobe o delegatie de parlamentari care sa plece in Ucraina "in speranta ca il va putea convinge pe presedintele Ucrainei sa nu promulge" noua lege a Educatiei.