Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca este trist de situatia in care a ajuns fostul prim-ministru Victor Ponta, sustinand ca nu il deranjeaza prezenta acestuia la DNA, noteaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am spus ca nu comentez. Doar sunt trist. Sunt foarte trist de situatia in care a ajuns. Dar nu ma deranjeaza, nici nu ma influenteaza prezenta unuia sau altuia la DNA. In legatura cu mine - nu poate sa ma deranjeze pentru ca am spus-o mereu, si mai spun, nu am niciun fel de legatura cu acuzatiile care au iesit in presa", a declarat Liviu Dragnea.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, luni dupa-amiaza, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), dupa mai bine de patru ore de audieri, ca a fost audiat in calitate de martor, fara a preciza in ce dosar. Ponta s-a limitat la a spune ca el nu duce "batalia politica cu arme judiciare". Conform unor surse judiciare, prezenta sa in fata procurorilor anticoruptie are legatura cu dosarul in care saptamana trecuta a fost audiat si fostul premier Sorin Grindeanu.

"Eu nu duc batalia politica cu arme judiciare, ca s-a dus contra mea batalia politica cu arme judiciare si nu mi-a placut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i fac", a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a stat mai bine de patru ore in sediul DNA, iar la iesire nu a dorit sa raspunda intrebarilor jurnalistilor legate de dosarul in care a fost audiat. El a spus doar ca a dat declaratii in calitate de martor.

Conform unor surse judiciare, prezenta lui Victor Ponta in fata procurorilor anticoruptie are legatura cu dosarul in care saptamana trecuta a fost audiat si fostul premier Sorin Grindeanu.

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA, saptamana trecuta, timp de peste trei ore, el spunand, la iesire, ca a dat declaratii in calitate de martor, refuzand sa spuna despre ce dosar este vorba. "Asa cum v-am spus, sunt lucruri pe care pot sa le declar si altele pe care nu pot sa le declar. Nu vreau si nu pot sa dau amanunte din acest dosar. (...) Eu cred ca am fost clar - calitatea mea este cea de martor, amanunte din dosar nu pot sa comunic (...) Am spus adevarul si ceea ce stiam eu", a raspuns fostul prim-ministru la intrebarile insistente ale jurnalistilor despre obiectul dosarului in care a fost audiat.

El a lasat sa se inteleaga ca audierea sa nu are legatura cu perioada in care era viceprimar si cu dosarul DNA privind imobilele din Timisoara, in care sunt acuzati primarul Nicolae Robu si fostul edil Gheorghe Ciuhandu, afirmand din nou ca el nu are nicio implicare in acest caz pentru ca nu a avut, ca viceprimar, atributii in domeniul patrimoniului orasului.