Senatorul PNL Vergil Chitac a demisionat, joi, din partid, precizand ca acest gest are legatura cu contestarea alegerilor de la organizatia municipala Constanta, de la sfarsitul lunii martie, contestatia la care Curtea de Arbitraj din cadrul partidului nu a dat inca un raspuns, transmite News.ro. Parlamentarul a precizat ca nu se va inscrie intr-o alta formatiune politica si va activa ca independent.

Vergil ChitacFoto: Captura YouTube

"Demisia are legatura cu nesolutionarea dosarului pe care l-am depus la Curtea de Arbitraj, legat de alegerile de la municipiu, din 31 martie. Am contestat organizarea acestora. Probele sunt absolut evidente, probabil ca si de asta nu s-a dat un raspuns. Ludovic Orban m-a asigurat, acum doua luni de zile, ca va face orice ca sa dea imi dea un raspuns intr-un fel sau altul cu celeritate. Pentru mine celeritate nu inseamna doua luni de zile, iar eu nu mai pot sta in situata asta", a explicat senatorul.

Chitac a mentionat ca doreste sa lase conducerea organizatiei judetene a PNL Constanta sa-si manifeste competenta politica si peste cativa ani se va vedea cine a fost vinovat de situatia din partid.

"Ii las sa-si manifeste leadershipul si competenta politica, daca eu ii incurc, si vom discuta peste cativa ani de zile daca am fost de vina eu sau nu dupa rezultatele pe care le vom avea", a mentionat Chitac.

Chitac a contestat organizarea alegerilor de la organizatia municipala a PNL Constanta din data de 31 martie, dar nu a primit vreun raspuns. Inainte de scrutinul respectiv, el ocupa functia de presedinte al organizatiei municipale si nu intentiona sa participe in alegeri, dar a mentionat ca dorea sa fie garantul faptul ca acestea sunt organizate cu respectarea tuturor regulamentelor interne.

Vergil Chitac, fost rector al Academiei Navale "Mircea cel Batran", a fost candidatul PNL la alegerile pentru Primaria Constanta din 2016, el fiind invins de candidatul PSD, Decebal Fagadau. El a intrat in partid la inceputul anului trecut si a fost presedinte al organizatiei municipale a PNL Constanta pana la sfarsitul lunii martie 2017.