​Conducerea parlamentului a votat miercuri dimineata infiintarea unei comisii speciale parlamentare care sa realizeze punerea in acord a prevederilor neconstitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala cu deciziile Curtii Constitutionale. Reprezentantii PSD au profitat de faptul ca, in luna martie, parlamentarii de la PMP au facut o solicitare in acest sens. Desi in sedinta de miercuri cei de la PMP si-au retras propunerea, intrucat nu mai este de actualitate avand in vedere ca ministrul Justitiei a demarat un pachet de legi pe justitie, parlamentarii PSD au propus propria comisie in acest sens.

Comisia urmeaza sa fie votata in plenul reunit al parlamentului si din ea ar trebui sa faca parte reprezentanti de la toate partidele politice. Propunerea nu a ajuns la votul final al plenului reunit de miercuri.

Liderul deputatilor PMP Eugen Tomac a explicat pentru HotNews.ro ca a solicitat retragerea acestei initiative, depuse in martie ca urmare a scandalului cu OUG 13 si ca acum nu mai este de actualitate. Propunerea se afla pe ordinea de zi de miercuri a sedintei birourilor permanente.

PNL a criticat aceasta comisie. Liderul deputatilor liberali Raluca Turcan a afirmat ca este practic un "vot de blam" dat de PSD-ALDE ministrului Justitiei Tudorel Toader, care si-a luat la inceputul mandatului angajamentul ca va face tocmai aceasta punere in acord a codurilor cu deciziile CCR.

"Ca atare, PNL a solicitat sa existe si un vot de blam prin sustinerea motiunii simple" la adresa ministrului, a sustinut Turcan.

Miercuri, deputatii vor vota motiunea simpla a PNL si USR in care cer demisia lui Toader.