Liderii PSD se reunesc, marti, la Parlament, intr-o sedinta largita a Biroului Politic National, in urma careia presedintele Liviu Dragnea va anunta numele viitorului ministru al Apararii. Potrivit unor surse social-democrate, cele mai mari sanse le are fostul membru al Comisiei SIE, Mihai Weber, alte variante luate in calcul fiind presedintele PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, deputatul Georgian Pop si vicepresedintele Camerei Deputatilor Gabriel Vlase, potrivit news.ro.

Seful PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca liderii formatiunii se vor reuni marti la Parlament intr-o sedinta largita, una dintre temele discutate fiind noua nominalizare pentru conducerea MApN.

"Marti avem un Biroul Permanent National largit, unde voi propune din partea PSD premierului un nume si ulterior sa fie prezentat presedintelui Romaniei. Deci marti se va rezvolva problema", a afirmat Dragnea, prezent la manifestarile de la Tebea.

Intrebat daca sedinta CSAT de joi are legatura cu actuala "criza" din MApN, Dragnea a negat: "Nu cred si nu vad ce criza e. La armata e un mininistru interimar, are toate competentele. Nu poate sa fie nicio criza".

Seful PSD a fost intrebat si daca a discutat cu ambasadorul Hans Klemm pe tema viitorului ministru, el spunand ca nu are nevoie de "viza" unui diplomat pentru a face numiri, dar a existat o comunicare.

"N-am discutat despre aceasta propunere, pentru ca nu trebuie sa iau viza de la niciun ambasador pentru membrii guvernului, dar i-am spus ambasadorului ca marti vom avea BPN si va fi un ministru plin", a spus Dragnea.

Printre numele discutate in PSD pentru sefia MApN se numara Mihai Weber, vicepresedinte al Comisiei de aparare din Camera Deputatilor si fost membru al Comisiei SRI, Georgian Pop, deputat PSD si fost presedinte al Comisiei de control al SRI, deputatul Ion Mocioala, presedinte PSD Caras-Severin, si vicepresedintele Camerei Deputatilor, Gabriel Vlase.

Intrebat despre aceste variante, Liviu Dragnea a afirmat, duminica, la Tebea, ca, de obicei, numele vehiculate in presa nu sunt si cele luate in calcul de PSD, fara a oferi alte variante despre urmatoarea propunere PSD.