Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Tebea, ca marti va avea loc o sedinta largita a partidului, in cadrul careia ii va propune premierului Mihai Tudose numele noului ministru al Apararii, potrivit News.ro. El sustine ca in acest moment nu exista o "criza" in MApN.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

"Marti avem un Biroul Permanent National largit, unde voi propune din partea PSD premierului un nume si ulterior sa fie prezentat presedintelui Romaniei. Deci marti se va rezvolva problema", a afirmat Dragnea, prezent la manifestarile de la Tebea.

Intrebat daca sedinta CSAT de joi are legatura cu actuala "criza" din MApN, Dragnea a negat: "Nu cred si nu vad ce criza e. La armata e un mininistru interimar, are toate competentele. Nu poate sa fie nicio criza".

Premierul Mihai Tudose a anuntat saptamana trecuta ca a acceptat demisia lui Adrian Tutuianu din functia de ministru al Apararii si ca a propus ca interimatul la MApN sa fie asigurat de catre vicepremierul Marcel Ciolacu, urmand sa aiba loc consultari in PSD si in coalitie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apararii. Seful Executivului a subliniat ca "sunt bani pentru salarii", dar "cineva" din MApN "a avut imaginatie".

Presedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 11:00, o sedinta a CSAT pe tema participarii Armatei la o misiune NATO cu capabilitati navale, dar si a strategiei nationala de prevenire a proliferarii armelor de distrugere in masa.