Senatorul PNL Florin Citu a declarat, vineri, pentru News.ro, ca liberalii vor cere infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind rectificare bugetara, pe care Guvernul a declarat-o pozitiva, fiind intrunite toate conditiile in acest sens si a precizat ca in raportul Curtii de Conturi "se stipuleaza clar ca in conditiile in care ai o executie bugetara cu venituri mai mici decat cele programate rectificarea trebuie sa fie negativa".

Florin CituFoto: Agerpres

"Este clar acum ca se intrunesc conditiile pe care eu le-am enuntat pentru a cere o comisie de ancheta. PNL este obligat in conditiile aceastea sa ceara comisie de ancheta pentru aceasta rectificare, pentru ca vedem ca sunt aceleasi conditii pe care le aveam in vara lui 2016. Desi nu avem inca raportul comisiei de ancheta din iarna, avem concluziile Curtii de Conturi si acolo se stipuleaza clar ca in conditiile in care ai o executie bugetara cu venituri mai mici decat cele programate rectificarea trebuie sa fie negativa", a afirmat senatorul PNL.

Florin Citu a precizat ca va cere ca premierul Tudose sa fie audiat in comisia de buget-finante si sa prezinte datele bugetului general consolidat si toate toate masurile cu privire la TVA: "Din acest moment clar cerem comisie de ancheta pentru ca informatiile pe care le primim de la Guvern sunt oarecum contradictorii. Voi cere in continuare ca Tudose sa fie audiat in comisia de buget-finante si sa prezinte datele bugetului general consolidat si programul pentru TVA si executie la TVA pentru a avea o imagine cat mai clara."

Citu acuza Guvernul de cinism: "Sa tai investitii in aceeasi zi in care in care INS iti prezinta datele pentru primul semestru care arata o scadere a investitiilor fata de anul trecut cu 0,2%. Este clar ca acest Guvern nu este interesat de bunastarea romanilor pe termen lung, ci doar de a-si premia o parte din oamenii care i-au votat si pe cei care sunt in anumite consilii locale. O parte a electoratului sa primeasca si atat. Nu sunt interesati de viitorul Romaniei."

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca rectificarea bugetara va fi una pozitiva, refuzand insa sa spuna care este totalul cresterilor de cheltuieli aprobate, pe motiv ca nu le stie pe dinafara: "Uitati-va pe site!", le-a spus el jurnalistilor.