Dupa ce prezentatoarea TV de la postul Kanal D Gabriela Cristea a criticat-o, pe Facebook, pe ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pentru afirmatiile legate de indemnizatia pentru cresterea copilului, ministrul a distribuit pe pagina sa personala de Facebook un articol intitulat "Fabulos! Ce salariu are Gabriela Cristea la Kanal D" in care se precizeaza si ca prezentatoarea este insarcinata, insotit de mesajul "Fara alte comentarii…".

Lia Olguta VasilescuFoto: Captura TVR1

"Draga Olguta, te rog frumos sa nu ne ma faci prosti pe fata. Noi te respectam, asteptam si de la tine respect. In Germania TOATE mamele primesc 1800 euro, indiferent daca au cotizat sau nu la stat si dupa 45 de zile de la nastere au voie sa lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasa. In Romania daca ai venituri, iti iei adio de la indemnizatia de cresterea copilului. Si daca tot vorbim despre Germania, acolo alocatia pentru copil nu este 18 euro/luna, ca in Romania. Asa ca draga mea, hai sa nu mai luam din Germania doar ce ne convine. Si inca ceva: nu se intreaba nimeni cum sta Germania cu natalitatea si cum sta Romania cu natalitatea", scria Cristea pe Facebook, distribuind un articol in care se relata afirmatia ministrului: "Nu avem ce să vorbim aici de principiul contributivității, iar plafonul este maxim din Uniunea Europeană. Puteam să-l facem și mai jos. Puteam să facem ca în țări foarte dezvoltate din UE, să nu mai dăm deloc sau să dăm 100 de euro."

Replica lui Vasilescu a venit pe pagina sa Facebook, unde a distrbuit un articolul de pe site-ul bugetul.ro, care de fapt citeaza publicatia click.ro, in care se precizeaza ca prezentatoarea Kanal D ar avea un salariu de 11.000 euro.