Senatorul liberal Norica Nicolai sustine ca celebrul personaj "domn profesor", ce apare in inregistrarile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam si procurorul Nastasiu, ar fi presedintele Traian Basescu. Intr-o emisiune la Antena 3 ea a afirmat ca " stie bine ce spune" intrucat a facut parte din comisia parlamentara care a anchetat cazul teroristului numarul unu al tarii.

O alta varianta ce apare in presa scrisa de miercuri este ca prefesorul ar fi Ioan Talpes. El neaga acuzatia.

Nominalizarea senatorului Norica Nicolai la postul de ministru al Justitiei a fost respinsa de presedintele Basescu din motive profesionale, seful statului spunand ca un om nevinovat a facut inchisoare din cauza unei greseli facute de senatorul liberal pe vremea cand era procuror la Oltenita in urma cu 20 de ani.

Tot la Antena 3 Norica Nicolai a afirmat ca are argumente care arata ca nu este vinovata de faptele pe care i le reproseaza Traian Basescu. Ea sustine ca nimeni nu a facut inchisoare din cauza ei si a spus ca dovezile se gasesc in dosarul privind acel caz, dosar care se mai gaseste inca la judecatoria Oltenita. Norica Nicolai a explicat ca nu a anchetat niciodata o persoana cu numele de Ionita Valerica, barbatul la care se face referire in acest caz.