Puiu Hasotti a anuntat miercuri seara ca a demisionat din Partidul National Liberal (PNL) la inceputul acestei saptamani, dupa 27 de ani activitate in cadrul formatiunii politice, pentru ca partidul nu mai seamana cu cel in care s-a inscris, relateaza Agerpres. Acesta a mai spus ca nu are de gand sa se inscrie in alt partid.

Puiu HasottiFoto: Agerpres

"Unele atitudini politice ale PNL fie nu le pot intelege, fie nu sunt de acord cu ele iar PNL-ul de astazi nu mai seamana cu cel in care m-am inscris eu", si-a justificat fostul parlamentar demisia intr-o nota trimisa presei.

In finalul mesajului, Puiu Hasotti dezminte zvonul, care circula deja la Constanta, potrivit caruia ar fi primit o oferta politica din partea ALDE, pentru a ocupa o functie in guvern: "Nu m-am inscris si nu am de gand sa ma inscriu intr-un alt partid. Doresc succes PNL!".

Puiu Hasotti a transmis in plic, la sediul filialei judetene Constanta a PNL, demisia sa din partid iar actualul lider al liberalilor constanteni, deputatul Bogdan Hutuca, a confirmat primirea documentului.

Puiu Hasotti are gradul de profesor universitar si a devenit membru al PNL pe 6 ianuarie 1990. A obtinut cinci mandate de parlamentar (de doua ori deputat si de trei ori senator), a fost vicepresedinte al PNL, ministru al Culturii si membru al Conventiei pentru viitorul Europei, organism care a lucrat la proiectul Constitutiei Europene, sub egida lui Valery Giscard d'Estaing.