Fostul ministru al Apararii Adrian Tutuianu, senator PSD, nu va mai fi sustinut de PSD nici pentru functia de presedinte al comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, pe care o ocupa dinainte sa fie numit ministru si de unde nu apucase sa fie schimbat.

Adrian Tutuianu si Liviu DragneaFoto: Captura YouTube

Presedintele Liviu Dragnea a motivat miercuri aceasta decizie prin faptul ca deja s-au declansat procedurile pentru a fi inlocuit in functie, de cand ajunsese ministru al Apararii.

"Nu, pentru ca, asa cum era firesc de mai mult timp, au inceput procedurile pentru inlocuirea dumnealui de la comisia SRI, pentru ca eu nu cred ca sau cineva se gandea ca poate sa fie si ministru si presedinte la Comisiei SRI si secretar al Senatului. Odata procedurile declansate, am discutat deja in partid, in weekend, si le continuam", a raspuns Dragnea jurnalistilor, la Craiova, intrebat daca Tutuianu va fi sustinut de partid pentru aceasta functie.

Reamintim ca surse politice au declarat pentru HotNews.ro inca de marti seara ca demiterea rapida a lui Adrian Tutuianu a fost o reglare de conturi in interiorul PSD.

Potrivit Agerpres, cel mai vehiculat nume pentru şefia comisiei SRI este cel al senatorului Claudiu Manda.