Comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 are programata o noua sedinta miercuri, incepand cu ora 11:00, in care ar urma sa finalizeze raportul in acest caz. Potrivit unor surse din comisie, citate de Agerpres, in cazul in care parlamentarii nu vor termina raportul miercuri, se vor mai intalni si in urmatoarele zile. Raportul ar urma sa cuprinda concluziile in urma audierilor si a consultarii documentelor ce au fost transmise comisiei, dar si o serie de propuneri pentru modificarea legislatiei actuale.

In ceea ce priveste intalnirea pe care conducerea comisiei trebuia sa o aiba cu procurorul general Augustin Lazar, sursele citate au precizat ca ea nu a avut loc pana in prezent.

Ministerul Justitiei anuntase lunea trecuta ca ministrul Tudorel Toader si procurorul general Augustin Lazar au stabilit ca, in perioada urmatoare, sa aiba loc o intalnire cu parlamentarii din Comisia speciala de ancheta a prezidentialelor din 2009. Intalnirea a fost programata dupa ce Parchetul General a refuzat sa trimita Comisiei parlamentare o copie a dosarului privind organizarea alegerilor din 2009, pe motiv ca 'activitatea unei comisii de ancheta nu are nicio legatura cu o ancheta judiciara, obiectul acestora fiind diferit', astfel incat cele doua anchete nu pot interfera.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a afirmat ca orice intalnire a Comisiei de ancheta privind prezidentialele din 2009 cu sefii de institutii ar trebui sa aiba loc doar la Parlament, indiferent care sunt aceste institutii.