Ministrul Finantelor, Ionut Misa, si ministrul Culturii, Lucian Romascanu, vor incerca sa aiba o noua discutie cu proprietarii sculpturii lui Constantin Brancusi, "Cumintenia Pamantului", pentru a vedea care este ultimul sau pret, a anuntat, marti, premierul Mihai Tudose, potrivit Agerpres.

"Domnul ministru de Finante, impreuna cu domnul ministru al Culturii, domnul Romascanu, trebuie sa incerce o noua discutie, o ultima discutie cu proprietarii celebrei sculpturi, sa vedem care este ultimul pret", a declarat Tudose, la TVR 1.

Intrebat daca Guvernul are in vedere un prag financiar pentru aceasta opera, seful Guvernului a raspuns: "Nu (...) Ei vor discuta cu proprietarii (...) In masura in care lucrurile se vor inchide, in regula. Nu, dam banii inapoi cetatenilor si asta-i viata".

Totodata, chestionat daca s-a gasit calea pentru returnarea banilor, seful Guvernului a spus: "Procedura a fost facuta, se gasesc oamenii. Dar haideti sa epuizam toate, chiar toate discutiile cu proprietarii, dar (...) 11-15 milioane este enorm".