Premierul Tudose i-a cerut marti demisia ministrului Apararii, Adrian Tutuianu, dupa ce acesta anuntase intr-un comunicat de presa ca ministerul nu mai are suficienti bani pentru plata salariilor militarilor in septembrie. Fortarea demisiei lui Tutuianu a provocat un nou moment tensionat intre premier si Liviu Dragnea, care il vedea pe Tutuianu un posibil inlocuitor, mai docil, al lui Tudose in fruntea Guvernului, potrivit unor surse politice.

Tudose si DragneaFoto: AGERPRES
  • Un alt scenariu prezentat mai devreme de HotNews.ro arata ca mazilirea lui Tutuianu a fost opera lui Dragnea, care il considera pe Tutuianu un posibil concurent pentru sefia partidului. Vezi aici mai multe amanunte

De altfel, Tutuianu ar fi incercat in cursul zilei de marti sa il arate ca responsabil de problemele financiare ale Armatei pe Tudose, tocmai pentru a-i subrezi pozitia publica, potrivit surselor citate. Tudose a reactionat insa repede la anuntul lui Tutuianu si a fortat demisia acestuia, inlaturandu-l din Guvern pe unul dintre cei mai fideli aliati ai lui Dragnea.

Seful PSD ar fi primit extrem de prost decizia rapida a lui Tudose de a-l elimina din Guvern pe Tutuianu. Dragnea e nemultumit ca in jurul premierului se creeaza un pol de putere si ia deja in calcul o posibila operatiune politica de inlocuire a acestuia, similara cu inlocuirea lui Grindeanu, potrivit surselor politice citate. Adrian Tutuianu ar fi fost in pole-position pentru inlocuirea lui Tudose, el fiind vazut de Dragnea ca mult mai controlabil decat actualul premier.

Nu e clar in acest moment daca Dragnea va incepe cu adevarat operatiunea de daramare a lui Tudose, data fiind reticenta ALDE fata de o asemenea initiativa.