Partidul Uniunea Salvati Romania afirma, intr-un comunicat de presa, ca Ministerul Apararii National a ajuns in incapacitate de plata, ceea ce reprezinta "dovada clara ca Romania este guvernata iresponsabil".

"Este o situatie grava fara precedent in ultimi 27 de ani cand un minister ajunge in incapacitate de plata a salariilor in ultimul trimestru al anului. Iata, se confirma avertismentele date de parlamentarii USR inca de la aprobarea bugetului de stat cand spuneam ca sumele alocate nu acopera cheltuielile pana la sfarsitul anului", afirma deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR.

Anuntul MApN de intrare in incapacitate de plata a salariilor este dovada clara ca Romania este guvernata iresponsabil de o coalitie politica dispusa sa sacrifice stabilitatea financiara a tarii si angajamentele de plata asumate fata de angajatii statului si partenerii internationali pentru promovarea unor promisiuni electorale nesustenabile, se spune in comunicat.

Uniunea Salvati Romania cere Guvernului Romaniei sa asigure printr-o rectificare bugetara in regim de urgenta fondurile necesare pentru plata salariilor si soldelor militarilor.

"Este momentul adevarului pentru programul de guvernare PSD-ALDE. Aceasta este nota de plata pentru promovarea unor masuri populiste care au dus la o criza bugetara fara precedent. USR cere guvernului Tudose sa vina cu solutii de rectificare bugetara care sa aseze cheltuielile statului pe baze economice reale si sa opreasca politica bugetara populista catastrofala actuala", a mai afirmat Barna, citat in comunicat.