Europarlamentarul Siegfried Muresan afirma ca decizia de neincepere a lucrarilor de largire a strazii Fabrica de Glucoza "ingroapa si ultima sansa ca Bucurestil sa gazduiasca Agentia Europeana pentru Medicamente".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Primarul Firea ingroapa si ultima sansa ca Bucurestiul sa gazduiasca Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA)! Primaria Capitalei a amanat largirea strazii Fabrica de Glucoza care ar trebui sa asigure legatura cu locul ales de Guvern pentru construirea sediului EMA. Primarul general al Capitalei ne transmite mesajul ca nu este de acord cu o actiune prioritara pentru guvernul propriului partid", a scris Muresan, pe contul lui de Facebook.

Reactia sa vine dupa ce HotNews.ro a aratat in urma cu o zi ca lucrarile de largire a strazii Fabrica de Glucoza nu vor incepe nici in acest an. Proiectul este esential pentru Bucuresti deoarece aceasta strada va prelua o parte din traficul de pe autostrada A3, cand aceasta va intra in Capitala.

"In acest moment este in curs de elaborare proiectul tehnic. Ordinul administrativ de incepere a prestarii serviciilor de proiectare a fost dat incepand cu 03.07.2017. Dupa finalizarea proiectului tehnic - in 5 luni- vom demara procedurile de obtinere a autorizatiei de construire pentru inceperea efectiva a lucrarilor de executie", se arata in raspunsul trimis de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Siegfried Muresan afirma ca sustine relocarea EMA de la Londra la Bucuresti dar avertizeaza ca, "pentru a ne impune in fata celorlalte 18 orase candidate, trebuie sa avem un dosar de candidatura impecabil".

"De aceea, am atras atentia inca de la inceput asupra nevoii de a ne imbunatati candidatura, din cauza slabelor conexiuni dintre sediul propus si aeroport. In loc sa imbunatateasca dosarul de candidatura, pentru a spori sansele tarii noastre, prim-ministrul Tudose a preferat sa ma atace pe mine. Slab!", mai scrie acesta.