Fostul premier Victor Ponta l-a intrebat in plenul Parlamentului pe prim-ministrul Mihai Tudose de ce nu s-a facut o rectificare bugetara pana acum, rectificare care ar fi trebuit sa fie negativa, intrucat potrivit executiei bugetare venituril sunt mai mici cu 1 miliard fata de 2016 si cheltuielile cu 16 miliarde mai mari.

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

Ponta a punctat ca este prima data cand nu se face o rectificare bugetara.

"O sa va intreb un singur lucru, pentru ca am lucrat impreuna la rectificari bugetare, cel putin in 2015. In acest nu s-a facut nicio rectificare bugetara. Eu am executia bugetara pe primele 7 luni. Veniturile sunt cu un miliard mai mici fata de 2016, cheltuielile cu 16 miliarde in plus. Rectificarea trebuia sa fie negativa, considerati ca daca o faceti mai tarziu va fi pozitiva? Este prima data cand nu se face rectificare bugetara.

In rest va urez succes, nu spun ca va sustin, pentru ca probabil v-a zis Sorin Grindeanu ca daca va sustin aveti o problema" a spus Ponta, fost deputat PSD.

Tudose s-a aflat in plenul Parlamentului la "Ora Guvernului", la propunerea PNL, pentru a vorbi despre starea economiei.

Victor Ponta si-a anuntat duminica inscrierea in partidul "Pro Romania", infiintat de Daniel Constantin.